Team in de kijker

Team in de kijker: logistiek team

Alles wat bij Deliva binnenkomt én buitengaat, passeert langs de vakkundige handen van onze dienst Logistiek. Maar wat maakt dit team nu zo bijzonder? Verantwoordelijke Peter, ploegleider Liborio en magazijnmedewerkers Nathalie, Pieter en Ludo doen graag een boekje open over ‘het leven zoals het is’ op hun dienst.

 

Wat is de verantwoordelijkheid van de logistieke afdeling binnen het bedrijf?

Ludo: “Enerzijds alles wat binnenkomt verdelen en vervolgens naar de juiste opslagplaats of frigo brengen. Anderzijds alle bestellingen per route klaarzetten om de dag nadien ’s morgens te verzenden naar de klanten.

 

Kan ieder zijn taken even toelichten?

Nathalie: “Ik werk in de frigo en handel meestal kleine bestellingen af, voornamelijk babyvoeding voor kinderdagverblijven en maaltijden voor woonzorgcentra.”

Pieter: “Ik doe de grotere bonnen in de frigo, vaak voor de opvangcentra in België en Nederland.”

Liborio: ”Als ploegleider zorg ik ervoor dat iedereen vlot aan het werk kan met de uitgeprinte pickbonnen en dat alles correct per route wordt verdeeld.”

Peter: “Ik ben verantwoordelijke van het magazijn en de chauffeurs.”

Ludo: “Ik zorg ervoor dat alle inkomende leveringen correct worden afgehandeld.”

Waarom kozen jullie een job binnen deze dienst?

Nathalie: “Na twintig jaar verkoop schakelde ik over op orderpicking. Ik had het veel eerder moeten doen! Ik hou van doorwerken en in beweging blijven. En het frisse klimaat van de frigo is ideaal in de zomer!” (lacht)

Pieter: “Ik heb een opleiding logistiek gevolgd en ging vervolgens aan de slag bij een ander bedrijf. Omdat dit slechts een tijdelijke job was heb ik gesolliciteerd bij Deliva, en daar heb ik absoluut geen spijt van.”

Liborio: “Ik had totaal geen ervaring in de logistiek, maar ben hier destijds via een kennis terechtgekomen in de nachtploeg. En je ziet, elf jaar later ben ik er nog steeds. Je kunt dus wel zeggen dat het me bevalt.”

Peter: “Ik werkte eerst in een ander logistiek bedrijf en heb de overstap naar Deliva gemaakt.”

Ludo: “Ik heb heel mijn leven in de logistiek gezeten. Destijds ben ik begonnen in het leger en vervolgens aan de slag gegaan bij een paar andere werkgevers voor ik hier terechtkwam. Ik zit trouwens in mijn laatste werkweek, want ik ga vanaf augustus met pensioen!”

Hoe belangrijk is teamwork binnen jullie dienst?

Nathalie: “Heel belangrijk. We werken heel goed samen als team en de sfeer is geweldig. Er wordt al eens gelachen tussendoor. Alleen qua opruimen laten de mannen het al eens hangen. Dan moeten we hen op tijd en stond eens op de vingers tikken.” (algemene hilariteit)

 

 

 

 

Werken jullie soms samen met andere diensten binnen het bedrijf?

Peter: “In principe werken we met alle diensten samen: productie, aankoop, verkoop, … Eigenlijk start en eindigt alles hier. Wij zijn trouwens degenen die op de valreep nog dingen kunnen rechtzetten. De samenwerking met de andere diensten verloopt heel vlot.”

Vinden jullie Deliva een goede werkgever?

In koor: “Ja!”

Nathalie: “De sfeer binnen het bedrijf is heel goed. We krijgen trouwens elke middag gratis middageten, dat vind je toch nergens anders?”

Peter: “Tijdens de feesten worden we in de watten gelegd met echte feestmenu’s. Én er zijn ook regelmatig activiteiten en feestjes. Met als rode draad: eten.” (lacht)

Wat maakt jullie een goed team?

Peter: “We zitten allemaal op dezelfde golflengte. Dezelfde houding, ideeën over het leven, manier van werken, …” Pieter: “Ik ben dan wel de jongste, maar werd goed opgevangen in de groep. Ik kan bij iedereen terecht. Zo leer ik veel bij van de meer ervaren collega’s.”

 

Doen jullie soms samen activiteiten buiten het werk?

Nathalie: “Ja. Als Peter ons uitnodigt. (hilariteit) In de zomer doen we wel eens een Aper’eauke of terrasje samen. Ook gaan we een keer per jaar samen eten.”

Peter: “Door het coronaverhaal heeft dat natuurlijk wel stilgelegen, maar nu komt alles weer op gang.”

Ludo: “Ja, en de volgende activiteit op de planning is mijn pensioenviering!”

Hebben jullie een bijzondere anekdote?

Liborio: “We hebben hier wel eens een hele ‘special delivery’ gehad. Dat was een palet uit Peru, bestemd voor de productie. Buiten de bestelde goederen bleek daar een extraatje in te zitten: een kilo cocaïne. Even later stond hier een hele politieploeg met speurhonden. Dat was toch wel even schrikken!”

Fun Facts

Sfeermakers van de groep: Angela en Nathalie. Die twee steken elkaar aan.

Flauwste mopjes: Ludo! Al kan die ook heel serieus zijn. Da’s dus vaak even nadenken: meent die dat nu?

Wie heeft de slechtste muzieksmaak? De medewerkers van het droogmagazijn. Zij luisteren constant naar schlagers!

Bij wie kun je altijd terecht voor goed advies? Peter

Bijzondere hobby’s? Niet echt. Peter waagde zich ooit aan een partijtje badminton, maar was iéts te hevig. Het gevolg? Zes weken rust met een gescheurde achillespees …

Waarom zouden jullie de award van ‘beste team’ moeten winnen?

Omdat bij ons de sfeer top is! En omdat we de beste zijn! ;)

Sluiten