MOUTHWATERING MEALS, PERFECTLY CATERED TO EVERY SINGLE GUEST

Ben jij klaar voor een nieuw avontuur?

Leer ons kennen en ontdek ons aanbod. 


DE VIJFDE SMAAK

Dat tikkeltje extra, maar eigenlijk gewoon de nieuwe standaard in catering.

Umami gaat verder dan ‘wat de pot schaft’, en luistert naar de smaak van élke bezoeker. Een foodbeleving die al voor de eerste hap een lach op je gezicht tovert, en die nog tot lang na de laatste beet blijft nazinderen. 


HET UMAMI ENGAGEMENT

DUURZAAM PERSONEELSBELEID

Ongeveer 220 vaste teamleden en 100 ambulante medewerkers staan klaar om jou een service te bieden die minstens even appetijtelijk is als het eten op je bord.

Ligt er wat op je lever? Is er een probleem? We happen meteen in je vragen en zoeken een gepaste oplossing. Al zijn we je door onze strakke opvolging misschien wel al voor.

De medewerkers (s)maken het bedrijf, niet omgekeerd. Umami heeft dan ook heel veel respect voor haar medewerkers en zorgt voor een sterke HR-begeleiding: van een goede opvang op de eerste werkdag tot het waarderen van ervaring. We streven daarbij naar een duurzaam medewerkersbeleid met correcte werving en selectie, diversiteit van personeel, het aanbieden van werkbaar werk … Zo zijn we zeker dat onze medewerkers altijd met veel smaak en goesting op de werkvloer staan.

SAMEN TEGEN VOEDSELVERSPILLING

Umami respecteert niet alleen haar medewerkers, maar ook het milieu. Daarom krijgen alle medewerkers de nodige ondersteuning en opleiding om voedselverspilling te beperken. Zo gebeuren bestellingen doordacht na controle van de stock, wordt er rekening gehouden met houdbaarheid, leverdata en beoogde hoeveelheid. Zo gaan we onnodige voedselverspilling tegen en garanderen we tegelijk de voedselveiligheid. Sterker nog, door met vacuümverpakking te werken, verlengen we zo de houdbaarheid van producten zonder in te boeten op keuze, voor een maximaal aanbod en minimale verspilling.

SOCIAAL VERANTWOORD

Ons aanbod groenten en fruit is voornamelijk seizoensgebonden, waar mogelijk kiezen we voor vis die op duurzame wijze is gevangen en we geven de voorkeur aan meer plantaardig voedsel. Bovendien bieden we producten aan van een landbouw die zo weinig mogelijk pesticiden en kunstmeststoffen gebruikt. Daarnaast wordt een aantal producten uit ons standaard assortiment ook aangeboden in een biovariant, zoals pasta en rijst.

En dat is nog niet alles, want Umami organiseert ook duurzame themamomenten zoals ‘De Bioweek’, ’40 dagen zonder vlees’ en natuurlijk: duurzame donderdag. Dan worden er enkel gerechten met een lage ecologische voetafdruk geserveerd. Ook door te werken met speciale kooktechnieken besparen we heel wat energie, en voor het onderhoud van de keukens gebruiken we milieuvriendelijke producten. Zo helpt Umami mee aan een mooiere en (h)eerlijkere wereld.


CATERING OP MAAT

IN DE ZORG

Umami draagt zorg voor de zorg. We begrijpen immers het comfort en de troost die een goede maaltijd kan bieden tijdens moeilijke momenten. Die maaltijd zo gezond en verrukkelijk mogelijk maken, dát is onze zorg.

 

Afhankelijk van de zorginstelling (ziekenhuizen, psychiatrische instellingen, rusthuizen …) wordt het eten geserveerd in buffetvorm of individueel op een plateau via een buffetwagen. De gerechten worden per persoon bediend of uitgeschept door de cateraar of het verplegend personeel zelf.

 

Elke gast heeft een apart dossier met een zeer specifiek voedingsprogramma gebaseerd op de persoonlijke behoeftes en voorkeuren. Van klassieke bereidingen over speciale diëten tot zelfs gemixte voeding: Umami houdt rekening met élke gast. Van ontbijt over lunch en tussendoortje tot diner. Bovendien wordt de menusamenstelling ondersteund door een diëtiste, zodat gasten altijd smakelijke, gevarieerde én gezonde gerechten voorgeschoteld krijgen.

IN HET ONDERWIJS

Omdat een 3-jarige natuurlijk niet hetzelfde lust als een 24-jarige, wordt de foodformule specifiek aangepast aan de school of instelling. Zo behalen we bij elke leerling en student een tien op tien op smaak!

 

Ook in het onderwijs vindt Umami altijd een geslaagde formule. Zo zijn er de typische refters voor kleuters en lagere schoolleerlingen, kunnen lagere schoollopers kiezen uit een buffet en universiteitsstudenten smullen in gezellige zithoeken en lounges. Wat alle formules alvast gemeenschappelijk hebben: een betaalbare prijs, een grote flexibiliteit met piek- en dalmomenten tijdens examens en vakanties en natuurlijk fantastisch eten.

Gezond eten is natuurlijk voor iedereen belangrijk, maar in het bijzonder voor leerlingen en studenten. Daarom biedt Umami gezonde brain food aan in het onderwijs. Klassieke dagschotels, broodjes en take away-corners voor de oudere studenten: alle gerechten zijn gezonde brandstof voor de hersenen zodat alle leerlingen weer met volle concentratie bij de les blijven.

CATERING OP HET WERK

Of je nu een groot of een klein bedrijf hebt en bedienden of arbeiders (of beide!) tewerkstelt: tijdens de lunchpauze verdienen je werknemers meer dan een simpele boterham. Ze verdienen het om even te ontsnappen van het werk met een lekkere maaltijd, om nadien weer vol energie terug aan de slag te gaan. Want gezond en gelukkig personeel is een gezond bedrijf!

 

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, en de cateringformule dus ook niet. Waar arbeiders bijvoorbeeld doorgaans een vaste middagpauze hebben en een snelle bediening cruciaal is, is er bij bedienden net een grotere spreiding van de lunchpauze. Een zelfbedieningsbuffet of shop is voor beide groepen interessant, terwijl een restaurant met bediening een smakelijke extra kan zijn voor bedienden.

Om zowel vegetarische Veerle als glutenvrije Geert te behagen, biedt Umami een ruim aanbod gezonde en gevarieerde voeding aan. Evenwichtige en gezonde maaltijden waarbij de calorische waarde vermeld staat, want Diane wil haar vakantiekilo’s graag kwijt. Of een lekkere side dish voor Kurt die altijd zijn eigen boterhammen meebrengt: een fruitslaatje, een kom soep of een heerlijk dessert. En natuurlijk niet te vergeten: themadagen met wereldgerechten, waardoor elke werknemer zich al even op vakantie waant. Wat er juist op tafel komt te liggen, beslissen we natuurlijk samen. 


Sluiten